In de media wordt al maanden gesproken over Digitale Transformatie als nieuwe industriële revolutie. Deze ontwikkeling wordt ook benadrukt door krantenkoppen als “Studenten studeren nu voor banen die in de toekomst verdwijnen” en “Uiteindelijk worden alle beroepen die je kunt vangen in een algoritme overbodig”

In het verleden heeft een soortgelijke transformatie plaatsgevonden tijdens de introductie van de eerste computersystemen. Een voorbeeld daarvan is het verdwijnen van hele afdelingen met administratieve medewerkers waarvan werkzaamheden werden vervangen door computers die transacties sneller en accurater konden verwerken, met minder fouten. Echter de intelligentie van software neem zodanig toe dat steeds meer werkzaamheden, ook de zeer complexe, deels of in zijn geheel geautomatiseerd kunnen worden. Door de aanvullende intelligentie bent u in staat sneller te anticiperen op de nieuwe ontwikkelingen in de branche of deze zelfs voor te zijn.

Daar tegenover staat een toenemend tekort aan geschoold personeel doordat Baby Boomers met pensioen gaan. Daarnaast is door globalisering de concurrentie groot en zijn de hoge arbeidskosten in Nederland een heikel punt ten opzichte van die van de concurrent uit het buitenland.

Bovendien worden zowel personeel en zakenrelaties veeleisender met betrekking tot digitale ondersteuning. Het gebruik van eenvoudige en intuïtieve  apps op mobiele apparaten is niet meer weg te denken. Dat informatie en aankopen vaak via het web verlopen is bijna overbodig om te noemen.

 

DE VISIE VAN MICROSOFT OP DE DIGITALE TRANSFORMATIE

“AT OUR CORE, MICROSOFT IS THE PRODUCTIVITY AND PLATFORM COMPANY FOR THE MOBILE-FIRST AND CLOUD-FIRST WORLD. WE WILL REINVENT PRODUCTIVITY TO EMPOWER EVERY PERSON AND EVERY ORGANIZATION ON THE PLANET TO DO MORE AND ACHIEVE MORE.”Satya Nadella - CEO van Microsoft

Dit houdt in dat op elke plaats de noodzakelijke informatie en functionaliteit beschikbaar moet zijn en ongeacht  het gebruikte apparaat, locatie of tijdstip. En uiteraard op een veilige wijze. Concreet in Microsoft Dynamics NAV kan gebruik worden gemaakt van het web en de diverse APP’s. Ook kan Microsoft Dynamics NAV worden gehost in een hosting centrum of in Azure, waardoor flexibiliteit ontstaat voor het aantal gebruikers dat daadwerkelijk de software gebruikt, dus betalen voor het actueel gebruik. Niet alleen voor het gebruik van software maar ook de flexibel in te zetten infrastructuur. Handig wanneer het totaal aantal medewerkers fluctueert. Overigens geldt dit voor het merendeel van de applicaties binnen het Microsoft platform waarmee NAV integreert.

Maar ook de beschikbaarheid van nieuwe mogelijkheden zoals Power APPS, Flow of onze expertise als het gaat om specifieke apps, webshops en portalen voor derden zoals voorschrijvers stelt Abecon u in staat te voldoen aan hoge verwachtingen van zakenrelaties en personeel.

 

TOEKOMST?

Zoals u kunt lezen in “What’s new in NAV2017” bevat het Microsoft platform ook baanbrekende technologie zoals de “Cortana Intelligence Suite”. Deze Suite voegt intelligentie toe aan bijvoorbeeld NAV waardoor de gebruiker zodanig wordt begeleid dat werkzaamheden efficiënter en effectiever worden uitgevoerd.

In een wereld van Intelligence en van Big Data zijn nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen sneller te voorspellen. Een voorbeeld kan de verwachte ontwikkeling binnen een specifieke klantengroep zijn. Op basis van gegevens in NAV, Big Data met demografische gegevens en ziektepatronen en het toevoegen van Intelligence kan u mogelijk in de toekomst een goed beeld krijgen van de verwachte behoefte aan uw producten en diensten. Zo kunt u ontwikkelingen voor zijn.

 

MEER WETEN?

Neem contact op met uw accountmanager.