MedMij is een samenwerkingsverband van alle partijen in de zorg die het belangrijk vinden dat mensen over hun medische gegevens kunnen beschikken en deze veilig kunnen gebruiken. Dit zijn onder andere belangen- en brancheorganisaties van huisartsen, ziekenhuizen, apothekers, thuiszorgorganisaties, verpleeghuizen, zorgverzekeraars en patiënten en de overheid. Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en de brancheorganisatie van zorgverzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland, betalen het programma.

Afgelopen donderdag 18 mei hield MedMij een inspiriatiebijeenkomst in Utrecht, waarbij veel organisaties aanwezig waren. Uiteraard is tevens Abecon aanwezig geweest om zich nader te laten informeren over dit platform. Op dit moment wordt de nadruk met name gelegd op “Cure“ zoals medicatie en laboratoriumuitslagen. Abecon houdt tevens de ontwikkelingen met name in de gaten indien uitbreiding zou kunnen plaatsvinden met bijvoorbeeld medische hulpmiddelen en medische verbruiksmiddelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hetj de patiënt aanwezige type AD matras, de gebruikte protheses, incontinentie materialen, CPAP apparatuur en dergelijke.

We zullen u in de toekoemst op de hoogte houden van de ontwikkelingen op dit gebied.

OVER MEDMIJ

MedMij wil ervoor zorgen dat iedereen die dat wil in een veilige online omgeving gezondheidsgegevens van allerlei bronnen kan verzamelen en gebruiken. De patiënt is daarbij de baas van deze persoonlijke gezondheidsomgeving: zij bepaalt welke gegevens via de website of app wilt zien en of deze mogen worden gedeeld. Daarbij richt MedMij zich op een veilige digitale plek en grip op de persoonlijke gezondheidsgegevens. Voor meer informatie zie tevens: www.medmij.nl