Opnieuw heeft een leverancier in de zorgsector gekozen voor de IT-ondersteuning met de geïntegreerde Abecon Zorgoplossing. schwa-medico Nederland heeft zich als dochteronderneming van het Duitse schwa-medico de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de marktleiders op het gebied van TENS (=Transcutane Elektro Neuro Stimulatie). Deze apparatuur wordt in Nederland op dit moment via alle zorgverzekeraars geleverd.

De nieuwe softwareoplossing zal een groot aantal huidige applicaties vervangen en alle operationele bedrijfsprocessen, vanuit één integrale oplossing ondersteunen. Hieronder vallen uiteraard de geïntegreerde financiële administratie en prijsopbouw/afhandeling van declaraties aan zorgverzekeraars (Vektis). Ook vormt zij de basis voor overige processen zoals de ondersteuning van documentbeheer, interne/externe portal(s) en web(shop).

MEER TIJD VOOR DE GEBRUIKER

“Schwa-medico heeft een relatief kort selectietraject uitgevoerd voor het vinden van een nieuwe automatiseringsoplossing”, aldus Gerrit van de Maat, bedrijfsleider van Schwa-Medico Nederland. “Wij hadden de Abecon Zorgoplossing al snel in het vizier, vanwege de unieke standaardoplossing die Abecon kan bieden op basis van het Microsoft platform. Met de keuze voor Abecon kunnen wij het aantal interne applicaties reduceren en een enorme efficiencyslag maken in de logistieke afhandeling en declaratie aan de zorgverzekeraars”.

ABECON’S ZORGOPLOSSING EN MICROSOFT DYNAMICS NAV

De Zorgoplossing van Abecon is Microsoft gecertificeerd en gebaseerd op  Microsoft Dynamics NAV (‘Navision’). Daarnaast biedt deze brancheoplossing de bij veel zorgaanbieders/leveranciers in de zorg beproefde specifieke functionaliteit en kan daardoor van grote waarde zijn voor zowel huidige en nieuwe gebruikers.

OVER SCHWA-MEDICO NEDERLAND B.V.

Schwa-medico ontwikkelt, produceert en distribueert al meer dan 35 jaar producten op het gebied van acupunctuur, pijnmanagement en revalidatie. Inmiddels is schwa-medico  voor vele acupuncturisten en ziekenhuizen een vertrouwde partner.